Pasztet - ranking sklepowych pasztetów
Zajebisty polecam:
- Auchan – pasztet z pieczonego kurczaka rillettes de pulet roti: mięso z kurczaka 86%, tłuszcz z kaczki, tłuszcz z kurczaka, cebula, marchew, naturalny aromat, sól, pieprz
- Profi Pasztet Dworski z jeleniem: mięso z jelenia 25%, tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe 20%, wątroba z kurcząt 18%, jaja, cebula, sól, czosnek, przyprawy
- Sokołów Sokołowska Spiżarnia Naturrino pasztet pieczony: mięso 75% w tym mięso z kurczaka 41% i mięso wieprzowe 34%, wątróbki z kurczaka, bułka tarta (zawiera: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier), proszek jajowy (jaja kurze), woda, skórki z kurczaka, sól, cebula, błonnik pszenny bezglutenowy, przyprawy, cukier, olej rzepakowy, mąka pszenna.
Jak cie nie stać to bierz te:
- Roger Vidal Pasztet z bażanta: tłuszcz wieprzowy, mięso bażanta 20%, wątroba wieprzowa, wątróbka drobiowa, jaja, sól, białko mleka, pieprz
- Konspol Pasztet z królika: 80 g surowca mięsnego (32 g mięsa z królika, 32 g mięsa gotowanego z królika, 29 g mięsa wieprzowego, 15 g wątroby z królika) użyto do przygotowania 100 g produktu, chleb pszenny (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), cebula smażona (cebula, olej palmowy, mąka pszenna, sól), proszek jajowy, przyprawy, sól, substancja konserwująca- azotyn sodu
- Tesco Pasztet wieprzowy: mięso wieprzowe (75%), wątroba wieprzowa (12,1%), woda, cebula świeża (2,3%), kasza manna (zawiera zboża zawierające gluten), sól, przyprawy i ekstrakty przypraw, aromaty, wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy), hydrolizat białka sojowego, przeciwutleniacz (kwas askorbinowy)
Chcesz wymiotować to bierz śmiało:
- Szubryt Pasztet drobiowo-wieprzowy: woda, tłuszcz wieprzowy, wątroba z kurczaka 17%, mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka 17%, kasza manna PSZENNA 2,4%, sól, mąka SOJOWA, kazeinian sodu z MLEKA(białko MLEKA), białko SOJOWE, błonnik SOJOWY, stabilizator E331, substancje zagęszczające: E412, E417, E407a, białko kolagenowe wieprzowe, emulgator: E466, cebula suszona, przyprawy, aromaty przypraw, dekstroza, wzmacniacz smaku E621, regulatory kwasowości E575, E325, substancje konserwujące: E250, E262
- M.E.A.L. Pasztet żołnierski: woda, surowce drobiowe 37% (mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt 17%, skórki z kurcząt 11%, wątroba z kurcząt 9%), olej roślinny rzepakowy, białko sojowe (soja), kasza manna (gluten), skrobia modyfikowana, sól, skrobia ziemniaczana, jaja w proszku (jaja), przyprawy, hydrolizat białka sojowego (soja), ekstrakty przypraw, wzmacniacz smaku – glutaminian monosodowy, aromat dymu wędzarniczego, przeciwutleniacz – isoaskorbinian sodu
- Krakus Pasztet klasyczny: woda, mięso z kurcząt 13%, tłuszcz wieprzowy 12%, wątroba z kurcząt 10%, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt, mąka pszenna (zawiera gluten), tłuszcz roślinny palmowy i rzepakowy, sól, tkanka łączna z kurcząt, tłuszcz kurczęcy, białko sojowe i zwierzęce (zawiera jaja kury), skrobia (z grochu), przyprawy (zawierają seler) i ekstrakty przypraw, ekstrakt drożdży, aromaty (zawierają gluten i laktozę), cukier, dekstroza, hydrolizowane białko roślinne, syrop glukozowy, fruktoza, stabilizator: E 412, przeciwutleniacz: E 316, regulator kwasowości: E 330, wzmacniacz smaku: E 621, substancja konserwująca: E 250
Komentarze